İstanbul'un 39 ilçesinde görevlendirilmek üzere 700 Çarşı ve Mahalle Bekçisi (ÇMB) alımı yapılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ÇMB başvuru şartları neler? Adayların, 24 Şubat tarihine kadar İstanbul'daki ilçe emniyet müdürlüklerine hafta sonları da dahil her gün mesai saatlerinde başvurabilecekleri kaydedildi.
2017 Bekçi alım başvuru şartları
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Askerlik görevini yapmış olmak
Lise ve dengi okul mezunu olmak
30 yaşından büyük olmamak
En az 1 yıldır İstanbul'da ikamet ediyor olmak
167 cm'den küçük olmamak
-İstanbul Valiliği 700 bekçi alımı yapacak. Bu alım için başvurular 16 Şubat'ta başlayacak ve 25 Şubat'ta sona erecek. Başvuru yapacak olan adayların en çok sorduğu sorular şunlar.
-İstanbul Valiliğinin alacağı 700 bekçi alımına sadece lise ve dengi okul mezunları başvuru yapabilir. Lisans, önlisans başvuramaz.
-Başvuru yapacak olan adayların İstanbul'dan başvuru yapması gerekmekte olup en az 1 yıldır İstanbul'da ikamet ediyor olması gerekmektedir.
-Yaşınızın tutması için 30 yaşından büyük olmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru yapamazsınız.
Sözlü sınav tarihleri
Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, daha sonra başvurunun kabul edildiği İlçe Emniyet Müdürlüğünün bağlı olduğu Kaymakamlık internet sayfalarında yayınlanacak tarihte ve yerlerde yazılı sınava girecekler.
b. Sözlü sınav tarihi ve yeri başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacak.
c. Sözlü sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri mülki amirliklerce adaylara verilecek “Sınav Giriş Belgesinde” belirtilecek olup, sözlü sınava “Sınav Giriş Belgesi” ile girilecektir. “Sınav Giriş Belgesi”ni göstermeyenler sınavlara alınmayacak.
d. Sözlü sınavda adayların, kültür durumu ile beraber;
*Genel görünüş itibariyle bekçiliğe girmeye elverişli olup olmadığı,
*Hal ve tavır, vakara uymayan konuşma itiyadı, laubali ve yılışık hareketleri,
Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük çekilme veya aksaklık, gibi bekçiliğe girmeğe mani halleri olup olmadığı değerlendirilecek.
e. Başvuruda bulunan adaylardan, sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden yetmiş (70) puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacak.
f. Sözlü sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecek.
Sınav sorularının konuları
a. Yazılı sınav tarihi ve yeri başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacak.
b. Yazılı Sınav soruları Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden tertip olacak.
c. Yazılı sınavın şekli, sınav süresi ve sınavda sorulacak soru adedi Valilikçe oluşturulan Komisyonca belirlenecek.
d. Sınava özürlü veya özürsüz saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacak.
e. Yazılı sınavlar yüz tam puan üzerinden değerlendirilecek.
f. Yazılı sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecek.